Le Vertige te koop !

Recent gerenoveerde natuurstenen woning, "maison en pierre", zeer rustig gelegen aan de rand van een klein gehucht. De woning ligt in natuurpark Livradois Forez, een uitgestrekt wandelgebied met vele vergezichten. Le Vertige bevindt zich in het oostelijk deel van de Puy-de-Dôme, op 945 km van Utrecht, 50 km van Clermont Ferrand en op 30 autominuten van de A71. Het perceel heeft een oppervlakte van 25.000 m2. Vanaf het terrein is een panoramisch uitzicht op het 50 km verderop gelegen vulkanengebied. De dorpskern van Echandelys ligt op 900 meter. Het dorp heeft een basisschool, gemeentehuis, kerk en café-restaurant. De bakker met kleine supermarkt bevindt zich op vier km van het domein. Le Vertige is in gebruik als goedlopende B&B en camping.

De woning biedt een bewoonbaar oppervlak van 260 m2. De indeling op de begane grond is als volgt: Sfeervolle woonkamer (40 m2) met grote schouw, houtkachel en vloerverwarming. De keuken met houtfornuis (25m2) en woonkamer zijn gescheiden door openslaande glazen deuren. Vanuit de keuken en woonkamer zijn deuren naar het terras in de tuin. In de gang bevindt zich de entree naar de cave (10 m2). Verder is er een extra keuken met aanrecht (8 m2) en een bijkeuken (32 m2) met wasmachine-aansluiting, douche en toilet. De beneden-schuur (70m2) biedt de mogelijkheid om het bewoonbaar oppervlak uit te breiden. Dan is er nog de schuurruimte met de granule-opslag en het inpandige kippenhok. De beneden-schuur en de bijkeuken zijn niet meegerekend bij het bewoonbaar oppervlak.

Op de eerste etage zijn vier slaapkamers waarvan twee met een privé-badkamer, de andere twee kamers delen een badkamer op de gang. Alle badkamers zijn voorzien van een toilet, een wastafel en een inloopdouche. Op deze verdieping is ook de entree die op dit moment gebruikt wordt door de gasten van de chambres d'hôtes. (De eerste verdieping is aan de achterzijde van het huis de begane grond, net als bij een dijkwoning).


Op de tweede etage bevinden zich twee grote slaapkamers met privé-badkamer met een toilet, een douche en een wastafel. Op deze verdieping is ook een tussenruimte (28 m2), voorzien van een kichenette.

De aan het woonhuis grenzende schuur herbergt een grote lichte ruimte (80 m2), voorheen de hooizolder, die voor vele doeleinden verbouwd of gebruikt kan worden. In deze schuur is ook het recente camping-sanitair met twee ruime douches, twee wastafels, een afwasplek en twee toiletten. De garage (15 m2) en de werkzolder (150 m2) zijn hier ook gesitueerd.

Het natuurkampeerterrein (2 ha) ligt aan de achterzijde van het huis tegen de zuidhelling en kijkt uit op het vulkanengebied. Er zijn negen ruime plekken gecreëerd, waarvan vier met elektriciteit. Het terrein is een door "De Groene Koepel"" erkend natuurkampeerterrein. De zonsondergangen, de sterrenhemels, de stilte en ruimte zijn adembenemend. Rondom het huis ligt een prachtige bloementuin met aan de achterzijde een overdekt terras (24 m2). Verder zijn er twee terrassen met pergola, een fruitboomgaard en een moestuin die het huis verfraaien.

De woning en schuurruimtes zijn in zeer goede staat en met kwaliteit-materialen verbouwd. Het domein is voorzien van een nieuw dak, goede isolatie, grotendeels nieuwe vloeren, dubbele beglazing, een nieuw trappenhuis en de electriciteitscentrale (2000). De centrale verwarming en vloerverwarming werken op een ecologische Oköfen-granulekachel (2023). De septictank is recent vernieuwd volgens de normen van de Franse overheid. Het gehucht beschikt over een eigen bron en daarnaast een door de overheid gecontroleerde bron die Le Vertige van drinkwater voorziet.


NB. De "Gîte" of "Vakantiewoning" die op onze site staat is NIET bij de verkoop inbegrepen!


Le Vertige wordt grotendeels gemeubileerd verkocht, de activiteit als chambres d'hôtes en natuurkampeerterrein kan doorgezet worden maar het "maison en pierre" is eveneens geschikt als privé woning.

Prijs €395.000,-

.Voor meer informatie mail naar contact@levertige.nl of bel naar 0033 473728668


Voor meer info over de kamers klik HIER

Voor meer info over de camping klik HIER


La Foresterie 63980 Echandelys Auvergne, France 0033-473728668 contact@levertige.nl

We horen graag van u.

 
 
 
 
 
 

* verplichte

velden