De Groene Koepel

We vinden het erg leuk om u te kunnen vertellen dat u het komende jaar op Le Vertige verwelkomd wordt met een bord en een vlag van Natuurkampeerterreinen.

Le Vertige is erkend als natuurkampeerterrein en voldoet net als alle terreinen van de Groene Koepel aan de door hen gestelde strenge ecologische en duurzaamheidseisen. Dit jaar is een pilotjaar van Natuurkampeerterreinen Nederland met Franse kampeerterreinen. Samen met vier andere enthousiaste campings in de Auvergne gaan we van start. Een groene keuze waarbij we ons inzetten om goed te zorgen voor een klein stukje aarde.

De Auvergne is bij velen een nog onontdekte vakantiebestemming die garant staat voor rust, ruimte en authenticiteit. Met het vulkanengebied, waarvan de 'chaine des puys' zichtbaar is vanaf Le Vertige, als prachtig middelpunt. De Auvergne is eén van de best bewaarde natuurgebieden van Europa, een ontdekking voor wandelaars, sportieve fietsers, kanovaarders en natuurliefhebbers.

Kamperen op Le Vertige houdt kort samengevat in: De camping heeft een prachtige en natuurlijke ligging, is kleinschalig en ruim, er is respect voor rust en er zijn eenvoudige maar comfortabele voorzieningen. De camping is kindvriendelijk, met als grootste speeltuin de natuur. Er is een opzetzwembad met een doorsnede van 4 meter en een tafeltennistafel. Er is een gezellige kampvuurplek en een fijne schuilplek voor als het slecht weer is. U kunt lekker en gezond eten in het petit-restaurant. Verder biedt Le Vertige een prachtige wandel- en fietsomgeving en een fantastisch uitzicht.

Op de natuurkampeerterreinen is de Natuurkampeerkaart verplicht. Heeft u deze kaart nog niet, dan is dat geen probleem: Het Groene Boekje met de Natuurkampeerkaart (€ 15,95) is bij ons verkrijgbaar. Het eerste jaar schenken wij het boekje aan kampeerders die 6 dagen of langer bij ons verblijven of al eerder bij ons gekampeerd hebben en nog niet in het bezit zijn van een natuurkampeerkaart. Met deze kaart kunt u het hele jaar op alle Natuurkampeerterreinen terecht. Meer informatie over het netwerk van Natuurkampeerterreinen en Stichting De Groene Koepel (die de erkenningen verstrekt en kwaliteitscontroles uitvoert) vindt u op www.natuurkampeerterreinen.nl. Hier kunt u Het Groene Boekje overigens ook vooraf bestellen of ervoor kiezen alleen de kampeerkaart aan te schaffen.

La Foresterie 63980 Echandelys Auvergne, France 0033-473728668 contact@levertige.nl

We horen graag van u.

 
 
 
 
 
 

* verplichte

velden