Chambres d'Hôtes, Vakantiewoning en Natuurkampeerterrein in de Auvergne.


LeVertige is een sfeervol verbouwde boerderij met chambres d'hôtes, een vrijstaande vakantiewoning en een prachtig, weids opgezet natuurkampeerterrein. U vindt ons midden in de Auvergne, in natuurpark Livradois-Forez, omringd door de tuin en de fruitboomgaard die als vanzelf overgaan in de aangrenzende natuur, velden en bossen. Vanaf het terrein heeft u een prachtig uitzicht op de Puy-de-Dôme, de Chaine des Puys, het gelaagde landschap en de 800 meter verderop gelegen dorpskern van Echandelys.

CHAMBRESD'HÔTES

In het woonhuis van de boerderij bevinden zich vijf comfortabele kamers,waarvan eén familiekamer en eén kamer voor 3 personen geschikt is, allen met privé- sanitair. In de gemeenschappelijke ruimte is een kichenette met koelkast, magnetron en gelegenheid tot het zetten van koffie of thee. (klik hier voor meer info)


NATUURKAMPEERTERREIN

Het kleinschalige natuurkampeerterrein is gesitueerd op een groot terrein (2ha) tegen de zuidhelling en heeft acht riante plaatsen met zon en schaduw. Kom kamperen als u wilt genieten van de heldere sterrenhemels en prachtige zonsondergangen. ( klik hier voor meer info)


VAKANTIEWONING/GITE

Aan de rand van het terrein van Le Vertige staat een vrijstaande vakantiewoning met grote boomgaard. In het midden van de woonkamer met open keuken staat een authentieke schouw met houtkachel. Het huis is geschikt voor maximaal 5 personen of met de extra verdieping erbij, voor maxiamaal 8 personen. (klik hier voor meer info)


TABLED'HOTES

Al onze gasten kunnen een aantal avonden per week gebruik maken van de "table d'hôtes", de gastentafel, met een diner van drie gangen inclusief wijn/fris en koffie/thee. We bereiden de maaltijden met veelal biologische producten uit de Auvergne en uit eigen moestuin. Het diner worden opgediend in de gezellige eetkamer met zijn prachtige schouw en met regelmatig live-muziek. We houden rekening met diëten en kunnen naar wens ook vegetarische of veganistische maaltijden maken.


TUIN EN NABIJE OMGEVING

De tuin rondom het huis kent vele plekjes waar u zich terug kunt trekken en heeft een gezellig overdekt terras. Op de zonneweide staat in het hoogseizoen een klein zwembad met een doorsnede van 4 meter, ligbedden en de hangmat. Verder is er op Le Vertige een honestybar, een vuurplaats, een brocante en een tafeltennistafel aanwezig. Ons gehucht ligt op loopafstand van Echandelys, waar een café/restaurant, de kerk en een handvol huizen te vinden zijn. Direct vanaf het terrein kunt u vele wandelingen en/of fietstochten maken. U vindt hier de natuur zoals het zijn moet: stilte, ruimte en de authentiek Franse cultuur met zijn schilderachtige dorpjes.


OMGEVING

LeVertige ligt in het departement Puy-de-Dôme. De regio Auvergne ligt ongeveer 400 km ten zuiden van Parijs, de schoonste streek van Frankrijk en voorziet het land voor een groot deel van het drinkwater. Een nog nauwelijks door toerisme ontdekt juweeltje. Een prachtig en afwisselend landschap met rivieren, bossen, weilanden, de "chaine des puys" met meer dan 80 ronde vulkanen en kraters, bergen, meren en authentiek Franse steden en dorpen. Vooral ruimte en natuur zijn hier overvloedig aanwezig.


ACTIVITEITEN

Le Vertige is een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan de vulkanen, waaronder de Puy de Dôme, en steden zoals Issoire met zijn prachtige Romaansekerk, Clermont-Ferrand met de zwarte basiliek, Ambert met de gezellige weekmarkt en Billom met zijn middeleeuwse straatjes. Meer naar het zuiden vindt u La Chaise Dieu, een abdij uit de 12e eeuw en Le Puy en Velay met zijn bijzondere architectuur.

Voor sportieve activiteiten kunt u zwemmen in een meer op 13 km, kanoën, paardrijden, een mountainbike of e-bike huren en er zijn meerdere klimparken.

Inde zomer zijn er wekelijks rommelmarkten in de buurt, waar u nogsteeds erg leuke dingen kunt vinden.

Na een hele dag onderweg te zijn geweest is het weer heerlijk om van de rust en stilte op LeVertige te genieten!


Wij heten u van harte welkom op Le Vertige.

Gerda en Cees

La Foresterie 63980 Echandelys Auvergne, France 0033-473728668 contact@levertige.nl

We horen graag van u.

 
 
 
 
 
 

* verplichte

velden